
Как да направим перфектното матча лате?
Share
Съставки:
- 1 чаена лъжичка матча на прах
- 60 мл топла вода (не вряла, около 80°C)
- 200 мл мляко (или алтернатива на растителна основа)
- Мед, агаве или захар на вкус (по желание)
Инструкции:
-
Приготвяне на матчата: Пресейте матча на прах в малка купа, за да избегнете бучки. Добавете горещата вода и разбъркайте енергично с бамбукова метличка (часен) или обикновена малка бъркалка, докато се получи гладка и пенлива консистенция.
-
Затопляне на млякото: В малък съд или в микровълнова затоплете млякото, докато стане топло, но не вряло.
-
Смесване: Налейте матча сместа в чаша и добавете топлото мляко. Разбъркайте леко, за да се смесят двете течности.
-
Подслаждане (по желание): Ако предпочитате по-сладък вкус, добавете мед, агаве или захар и разбъркайте.
Вашето матча лате е готово за сервиране! Насладете се на баланса между кремообразното мляко и земния вкус на матча.